Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Persbericht: Aloysius neemt onderwijs op jeugdzorglocatie Antonius in Bakkum over

17 juli 2024

De Aloysius Stichting neemt per 1 augustus 2024 de onderwijstaken over van Ronduit Onderwijs op de JeugdzorgPlus-locatie Antonius in Bakkum. De officiële overeenkomst hiervoor is ondertekend door de bestuurders van Ronduit en de Aloysius Stichting.



Sterk, passend en gespecialiseerd onderwijs
Onderwijs binnen een gesloten jeugdzorgvoorziening sluit beter aan bij de expertise van Aloysius dan bij Ronduit. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat deze overdracht de beste keuze is om sterk, passend en gespecialiseerd onderwijs te bieden aan alle leerlingen.



Het Molenduin
Met de overdracht verandert de naam van Antonius Bakkum naar Het Molenduin. Ronduit en Aloysius zijn overeengekomen dat Aloysius vanaf het schooljaar 2024-2025 het onderwijs in Bakkum verzorgt. Aloysius wordt daarmee ook de nieuwe samenwerkingspartner van iHUB onderwijs & familiezorg in Bakkum.


Links: Iwan Basoski, bestuurder bij Ronduit. Rechts: Johan van Triest , voorzitter college van bestuur bij de Aloysius Stichting.

Citaten

“Aloysius is er voor kinderen en jongeren die onze expertise in onderwijs, begeleiding en ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Ik ben er stellig van overtuigd dat we dit samen met iHUB ook gaan waarmaken voor de jongeren op deze prachtige locatie” aldus Johan van Triest, voorzitter college van bestuur bij de Aloysius Stichting.

“We hebben een zorgvuldig proces doorlopen om ervoor te zorgen dat het onderwijs wordt overgedragen aan een partij met ervaring in gesloten jeugdzorgvoorzieningen. We zijn ervan overtuigd dat dit het onderwijs bij Antonius ten goede komt,” zegt Iwan Basoski, bestuurder bij Ronduit.



Locatie en Contact

Onderwijs Plus Bakkum

Heereweg 114

1901 ME CASTRICUM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE

 

Over Antonius en Ronduit

Antonius in Bakkum (gemeente Castricum), onderdeel van iHUB/Horizon, is een JeugdzorgPlus instelling waar jongeren van 12 tot 18 jaar met gedragsproblemen begeleiding krijgen. Het onderwijs bij Antonius wordt momenteel verzorgd door Ronduit, onder de naam OnderwijsPlus. Ronduit is een stichting die openbaar onderwijs verzorgt, met 18 locaties voor basisonderwijs in Alkmaar en 9 Spinakervestigingen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Noord-Holland.

 

Over Aloysius  

De Aloysius Stichting heeft scholen voor speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs én geeft ook onderwijs aan jongeren in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. De ervaring in het geven van onderwijs in gespecialiseerde jeugdzorginstellingen gaat een positieve bijdrage leveren aan de professionele ondersteuning van het onderwijs op Antonius in Bakkum.

 

Meer informatie

Neem contact op met een van onze communicatiecollega’s. Lisa Klaver (Ronduit) via 06 06 30 456 157 of Ed Polderman (Aloysius Stichting) via 06 22 922 188.

Fotografie
Peter Valckx

 



Nieuwsarchief